24 Ağustos 2012 Cuma

Dünyanın En Büyük Holga Fotoğraf Makinesi


Arizona'daki Artseye Gallery kurucuları, düzenledikleri senelik bir fotoğraf yarışması için dünyanın en büyük Holga fotoğraf makinesini inşaa etmeye karar vermişler. İnşaa diyoruz, çünkü yukarıda da görebileceğiniz gibi ortaya çıkan "yapı" küçük bir kulübe büyüklüğünde ve orijinal Holga'dan 20 kat daha büyük!
Başlangıçta bu fikri sadece dekorasyon amacıyla kullanmak niyetindeyken inşaa aşamaları ilerledikçe bu makineyle fotoğraf da çekmeye karar veren Artseye Gallery kurucuları, dünyanın en büyük Holga'sını orijinaliyle aynı oranlarda tasarlamışlar. 


Ortaya çıkan makine o kadar büyük ki, yukarıda da görebileceğiniz gibi taşınması için bir at vagonuna konulması ve küçük bir kamyonla çekilmesi gerekiyor. Bu makinede kullanılabilecek büyüklükte bir film söz konusu olmadığından, çekim için 30 x 30 inç büyüklükte ışığa duyarlı fotoğraf kağıdı kullanmışlar. Makineye film takma süreci de, onları deneyimiyle makineni içine "tırmanmayı" gerektiriyor. Fotoğrafı pozlamaları ise 1 ile 2 dakika arasında bir süre alıyor. 


Artseye, inşaa ettikleri fotoğraf makinesini test etmesi için fotoğrafçı Francois Robert'ı Arizona'ya davet etmişler. Robert, makinenin tek handikapının ağırlığı olduğunu söylüyor. İşte, Robert'ın bu makineyle çektiği iki şahane fotoğraf: 



Hiç yorum yok: